вторник, 8 октомври 2013 г.

Будителят Пеевски


Наближава първи ноември и според мен на този ден трябва да почетем Пеевски.

Ако първосигнално нищо не ви говори въпросната дата – припомням: Това е деня на народните будители.

И как да не е народен будител този голям български мъж? 
Благодарение на неговата кандидатура народа се събуди, събра се на едно място, припозна се като гражданско общество и живота стана хепънинг.

На кой и кога му е пукало какво е ръководството на ДАНС? А ето, че гражданите надскочиха битовизма и сметките за ток и вече едни свалят президент, други премиер, трети – свалят наред.

БСП с тъпотата си изненада до такава степен всякаква опозиционна мисъл, че вече четвърти месец нито една партия не успява да яхне протеста и всеки подобен опит приключва в калта.

А народа е толкова събуден, че сън го не лови вече. Разбираме от емисионна политика на държавен дълг, от фактури за ядрени централи, от държавен бюджет, от химически оръжия, истински енциклопедисти!

И всичко това благодарение на будителя Пеевски. Без него щяхме да дремем безметежно и да проспим толкова много неща.

Ако на някой му се стори притеснително, че този виден наш съвременник ще застане редом до Свети Иван Рилски,  Григорий Цамблак,   Петър Парчевич,  Паисий Хилендарски,  Неофит Бозвели, Неофит Рилски, братята Димитър и Константин Миладинови, Георги Стойков Раковски, Васил Априлов, Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов, Добри Чинтулов,  Иван Вазов, Григор Пърличев, Александър Екзарх и останалите – няма притеснения. Човекът е достатъчно обемен, та да няма как да се смести в такава група.

И в името на будителската си мисия Пеевски жертва и депутатското си местенце, така че следва да бъде реабилитиран.


Моля: нека на първи ноември почетем Пеевски – будителя. Подбудителя. Или ъъ възбудителя..

Няма коментари:

Публикуване на коментар