петък, 25 октомври 2013 г.

2020: мораториума падна преди 6 години!!!

Никак не му е леко на Бойко. Мъж като скала, а се налага да пикае клекнал.

Иска да се изпикае прав, ама Атака и БСП го натискат от съседните писоари и ето на – подхлъзнаха го и човека клекна, подчинен на внсения популизъм в Народното събрание.

Та значи предлагат в Парламента мораториума за продажба на земя на чужденци – изедници, и дни преди гласуването става ясно, че (кой знае) - от ГЕРБ биха подкрепили Атака.

Подвеждат се герберчетата и се подхлъзват, ама така бавно, на забавен каданс. 

И идва деня на гласуването, когато депутатите от ГЕРБ като един гласуват ЗА мораториума. 

Бойко се хлъзнал, добре, но цялата парламентарна група кой я хлъзна? 

Всички като един ей така на – хоп – подхлъзнаха се. Ами ние идиотите извън парламента как не се подхълзнахме?

Жизнеутвърждаващият въпрос „Кой предложи Пеевски?“ има конкурент – кой подхлъзна ГЕРБ.

Защото това, че Бойко пикал клекнал пред писоара, едва ли означава цялата група герберчета да се на натаковат кюпово, та падението на лидера да е по-незабележимо. Май поредното ояснение в стил "кой ми с*а в гащите"..

Не вярвам да не е останал все някой мозък в ГЕРБ, който да каже - ей хора, това е тъпо и няма да мине. Помислете – посредством АДСИЦ (акционерни дружества със специална инвестиционна цел) де що има чужденец с интерес към буренясалата ни земя си е купил отдавна дял от нея. 

И това не е престъпление – напротив. Това са инвестиции в България, и са инвестиции които всеки от нас, макар и с оскъдни средства, може да направи.

Същият мозък може да подсети, че освен че сме оазис на мизерията, извън това сме и част от ЕС, и не можем да правим свободни съчинения. При това не става въпрос за глупости като пушенето, а за това, че из цяла Европа продажбата на земя е свободна и законна.

Искам да питам - кой от местните земевладелци не би заменил парцелчето си за същото по терен, независимо където и да е в Германия? Австрия? Нейде из Европата? Ами изедниците първо ще изкупят именно тея "безценни" земи, пък после ще посегнат към милия роден чернозем, нали?

....А, ниска му била цената? Ами защото само голтаци я пазаруват или май не е толкова безценна?

Като казах пушене та се сетих – Плевнелиев да не е в Плевен? Къде му е ветото? Вади го бързо в проевропейския контектст срещу цигарите, а сега се е умълчал? А, от оная кабинка се чува шумолене на вестник.. Заето ли е? Пуснахте ли водата?

Лошо е така всякакви злодеи да подхлъзват Бойко. Той даже не мяза на хокеист вече, ами на състезател по фигурно пързаляне. 

Има няма и се хлъзга. Удържи ли се на крака – добре, негов е успеха. Направи ли шпагат, недай си Боже по очи да се пльосне – другите са му виновни. На флиповете, акселите и пируетите знаем, че е цар, а и има кой да му прави поддръжките.

Ама все пак – как така цяла група, цяло поле гербери, се поднесе и патриотарски гласува тъп мораториум? И след това кой се обади на Бойко и му осигури просветление?

Това е интересното. А как Бойко се оправда за пореден път не е любопитно. Кеворкян и Росен Петров да му мислят за тея работи.




Няма коментари:

Публикуване на коментар