вторник, 22 октомври 2013 г.

Барекадир

Дори тези, които го ненавижат, ще се съгласят с мен – Бареков е голямата работа.

Готин, нахъсан, напорист. БарЕк Обама, ама в светлия му вариант.

Сигурно в зората на сутрешните блокове поечето водещи са си мислели, че са прецакани от съдбата. 

Това да си лягаш с кокошките, за да стаеш в 4 сутринта и няколко часа по-късно, още с гуреливи очи, да прочетеш вестниците на махмурлясалите бачкатори.. егати и работата.

Егати и работата, да, докато не се оказа, че политиците ни страдат от сутрешен бърборизъм и дават мило и драго да се изговорят, преди да седнат да си пият кафето срещу парламента.

Изведнъж водещите на сутрешните блокове станаха толкова важни и търсени, колкото в началото на 90-те Кеворкян и Гарелов. И понеже нарцисите – политикани не искат да разчитат на прищявките на продуцентите – прецаканите сутрешни журналистчета се снабдиха с пряка връзка със звездите от политическия небосклон посредством личните си GSM-чета.

Птицата на щастието каца веднъж на рамото и който я сграбчи – сграбчи. Бареков ги отстрелва белите лястовици още във въздуха, пък нека някой да се чуди къде какво ще му каца.

В началото всеки гост беше усилено изнасилван, докато не снесе новина. Впрочем този почин е актуален и днес – сякаш основната цел на всеки сутрешен блок е да произведе 20-секундна тъпотия, която да е плод само на съответната телевизия, и после да бъде извъртяна като авторска безплатна сензация във всички последващи новинарски емисии.

Е, възклицанието „имаме новина!“ никой не посмя да открадне.

В последствие в студиото, обитавано от Бареков, упражняваното сексуално насилие  придоби структурираност и целенасоченост. За да има баланс, към програмата се добави любов и романтика – естествено към противоположната посока. 

За всички стана ясно, че такава БарЕк-Обемна личност няма за дълго да се задържи в която и да е тясна ТВ килия. Така и стана.

Веднъж видял се на открито под светлините на жаркото балканско слънце, поразяващия Бареков се отдаде на езда. Така изязди бедния Бойко, че на клетия премиер пяна му излизаше от устата. На всичко отгоре всички си мислехме, че Бареков продължава с дудуците, с които забавляваше Бойко още от БТВ, а в действителност изобщо не можем да бъдем сигурни кой кого е задоволявал.

Когато коня се умори, БаРек Обама спази правилата и го застреля.

После се извини и направи това, дето на много пишман-тарикати не им стиска - засили се към политиката.

И много разумно – видяхме какви чудеса направи Волен чрез една кабеларка, защо Бареков да не постигне двоен резултат?

На всичко отгоре GSM-а му бше набъбнал  с всякакви полезни номера, политиците ги знаем – днес се обичат, утре се скарат и гледат да подлеят помия.. Тоест връзките и контактите са налице.

Още повече - стига сме изразявали мнения по телевизията, това е като да се напием и под масата да оправим държавата. Който е мъж – да постъпи като Бареков.

Замислете се – това всъщност си е много хубаво и правилно. Толкова правилно, колкото е правилен и момента, в който Бареков тръгна към политиката. Дори мислите и идеите му са добри.

Какво, като ни е твърде познат и то откъм дудучестата страна? Нима другите политици не са свиркаджии, само дето не са толкова на показ?

Едно само не е ясно. И Слави Трифонов, и Николай Бареков се държат като зарязани любовници.

За Слави ясно – не му се получи с парцелчето в Лозенец.

Ами Бареков с какво не го намазаха?


Няма коментари:

Публикуване на коментар