петък, 13 декември 2013 г.

За Варадеро, Атака и патиците

Добре се развиват нещата. 

Атака отдоха в Куба, за да изучат колониализма. Островът на свободата от край време е известен като най-големия колониалист в света. Към славата се добавят и пурите, танците, рома и красивите жени. Е, Сайдеров отшъл с Гаджева, то това като на плажа пясък да си носиш.. Ама купона си е купон.

То купона е още по-голям тук. Като споменах плажа – и бабите по селата научиха за Варадеро. Брей, голяма работа. Хранят кокошките и пустосват Атака и Варадеро. Ама така го правт – все едно Генка Цукерман слушаш.

Та да приемем, че има някой луд, който от нямане какво да прави, тръгне да чете отзад – напред. 

Какво се случва в държавата ни: правителство, което с едно безумно решение за началник на ДАНС успя да загуби цялото доверие, което по презумпция му се дава, докато не се измърля като всички правителства до сега; протести, продължаващи почти 200 дни; правителство което неглижира протестите; протести, които сами се неглижират и често приличат на сбирките от едно време на футболните запалянковци пред Централна баня; икономически интереси, които са свързани както с предишните управляващи, така и със сегашните; гласуване на бюджет за 2014; тотална неизвестост, безизходица, патова ситуация и липса на алтернатива; народни недоволства и социологичско предимство на управляващите при евентуални избори.. 

Сигурно пропускам нещо, но едва ли е фатално.

И в същото време, от както са започнали протестите, та до ден днешен – една партия обира повече негативи от БСП и ДПС, взети заедно. Сещате се коя – Атака.

Абе толкова ли са тъпи тея? Значи имаха акъл в пореден парламент да влезат, имаха акъл второ правителство да крепят като патерица – а излизат супер загубени и само се набиват в очите, така се оказва, нали?

Как пък точно, когато бюджет се гласува, енергетиката се клати, валят ключови оставки и какво ли още не (нито всичко знаем, нито знаем какво ни очаква) – та как ли точно тогава Волен и волната му дружина взеха та отидоха до Куба, пък се и снимаха, че и снимки се появиха? 

Кой ги снима? Внука на Кастро ли? Йорданка Христова ли? Генке, нали обичаш да питаш, защо не изврещя „Кой?“

Значи вкарва Бойко един отявлен ДДС-ар в парламента, после БСП му го отлюспва – има ли изненадани? (Шикерова, не вдигай ръчичка, за теб знаем). 

Зависимите хора – престъпници, гейове (колкото и да сме толерантни – това все още минава за компромат), играчи, които може да държиш на връвчица – това е подходящия пълнеж.

И – пита се лудия, дето чете отзад – напред – след като може да отлюспят в подходящия момент двама – трима от герберчетата, след като излезоха прави, че протестите са ни вяла работа, след като ни галят с удобен популизъм – какво още трябва да направят, за да видим и по-голямата картинка?

Лудият си мисли, че Волен и командата му са били наистина по работа в Куба. И то не за да разучават колониализма. Това е подигравка със задаващата въпроса, но тя е твърде вдъхновена, за да го разбере.

Хората на Атака са били там, за да си направят кефа, като го съчетаят с основната задача – вятър, който да отклони внимането. Така се и получи.

За Генка Варадеро е нещо като Созопол. Отива Волен там и някой го щраква с телефончето. После пуска на Генка едно мейлче и като викне някой да й го отвори – сензацийката е готова. 

Само че на Варадеро хората от Атака са никой, а местните ни български медии – още по-никой.

Плажуващите ни националисти са се снимали сами, но няма да търсят предателя. Няма такъв – фотографа е изпълнил задачата.

Кой ти гледа сега Орешарски, енергетика, оставки и бюджет? Големият ужас е, че Волен бил на Варадеро. Нация, която кълве не на гола кука, ами на бастун.

Все повече признавам политическата ни класа. Точно такива хора заслужаваме. 

Щом цъкаме и с език, и из фейсбук, възхищавайки се ту на украинци, ту на тайландци.

Щом на 8 декември, вместо да има студентска кулминация, имаше купончета по хижи и хотели.

Щом преди няколко месеца се заканихме – да свършат морето и отпуските и пак ще сме пред Парламента. 

Щом 50 000 човека се радваха на изписаната дума ОСТАВКА на концерта на Васил Левски, а на площада бяха 500. 

Щом..

Ами щом малко горещ вятър от Куба ни вдъхновява до такава степен, че не виждаме какво се случва.

Генка я разбирам. Тя има един проблем. Да докаже, че тя е изместила Ани Цолова, а не (както лудите си мислят) Ани е забягнала в Нова ТВ. Поради тази причина Генка кудкудяка постоянно, подобно на свадлива леличка и си мисли, че е най-неудобния и нахакан журналист. Всъщност е точно обратното, споменах бабите по селата..

Колкото и да е загубен, който и да е депутат е бил достатъчно хитър, за да се докопа до свещеното местенце в Парламента. Само Генка и наивниците биха допуснали, че наплажувалия се герой ще дойде като агне на курбан в БТВ, за да му отправят дърварски въпроси и да му резне главата пред цялата публика някаква журналистка по заместване.

Отива си сутринта в БТВ депутата, сяда и чака да му задават тъпи въпроси, за да даде максимално скандални отговори. Мисля дори, че по едно време са му се сторили малко доста вяли нападките към него и Атака, и за това подсили нещата с обиди по адрес на неопитната журналистка.

По останалите телевизии същото, но там поне водещите са по-добри професионалисти. 

Нека не се лъжем. Атака е достатъчно арогантна и има собствена телевизия, за да смята че дължи обяснение пред нацията за Куба. От всяка партия отиват в тези предавания, където ги очаква комфорт. Освен ако няма друго.

Основната цел – шум и скандал. Кой има интерес? 

Атака има своите избиратели. Избиратели, които биха им простили и Варадеро, и пиянски изцепки из Европа, и разправии из самолети на Луфнханза, и инциденти на магистрала Тракия.. 

Ако нямат избиратели – имат сухата пара, с която им се заплаща, за да вършат подобни услуги.

Така октопода хвърля мастило за защита.

А защо толкова споменавам Генка?


Защото е смешна.


(снимка - депутат от Атака)




Няма коментари:

Публикуване на коментар