четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Червени опорни точки

Според информация на „Дневник“, депутатите от БСП получили по мейла инструкции какво да дърдорят, ако някой ги пита за протестите.

Твърде лекомислена постъпка от страна на провеждащите инструктажа.

Принципно, редно е да се стегнат редиците. Трябва да има единна партийна линия в изказванията, все пак една лъжа повторена 100 пъти става истина. 

Текстът в бюлетината е много любопитен, но проблема е, че едва ли всички „леви“ са достатъчно „модерни“, та да ползват мейл и нищо чудно повечето да пропуснат директивата.

А брошурката изобщо не е за изпускане – най-малкото е достатъчно забавна. 

Файлът се казва OPT_Protesti_13.11.2013 и след, като го отворим, разбираме че най-вероятно ОРТ означава изписано с латински букви съкращение на Опорни Точки за Протестите.

Та ето ни и Опорните точки:

Бойко, Цецо и Котараците са повишени в организатори на протестите, появяват се и Титани от чистотата.

Протестите са сведени до два броя. 

При първия протест разпределението на протестиращите е представено като дроби (2/3 са студенти, 1/3 са тъпанджии и анархисти), при което за удобство на двойкарите по математика от червената парламентарна група, са им направени и съответните изчисления, при условие, че протестиращите са били 500 човека.

Втория протест е по-вандалския и за това липсват дроби и математически формули. При него, освен споменатите до тук, се включват и ръководители на „Напоителни системи“ и вестникари от „Дневник“.

По-нататък в „Опорните точки“ протестите се преименуват в метежи. То ако бяха метежи – отдавна да са изметени депутатчетата и да си четят мейлчето по родните местенца, ама хайде.

След това разбираме, че бунта в Телиш ще бутне правителството, а също така, че протест в Пловдив ще бъде гарниран с граждански такъв в София. Тоест – в Пловдив е селски, в София – граждански, но пък софийския протест е нещо като гарнитура към тройката кебапчета от Пловдив.

Ако някой не вярва – по-долу са линковете – и ще се убедите сами.

И все пак – има нещо вярно в Опорните точки.

Цитирам: „Съседи с изненада разпознали и „студента“ с пукнатата вежда, за когото дори не предполагали, че е студент (което не означава, че не е такъв). Същият, май, не бил много добре с главата.“

В това твърдение има истина. Да, човека не е много добре с главата, тя е спукана и от нея  тече кръв.

От толкова опорни точки как да не се катурнат?



снимка "Дневник"

Няма коментари:

Публикуване на коментар