неделя, 13 октомври 2013 г.

Как се прави торта

Идеята на тортата е крайното творение да представлява тържество на сметаната, шоколада, захарта, ягодите и всичко, което се сетите – при това в излишък.

Поради тази причина първото нещо, което тряба да направите преди да започнете кулинарните действия, е да се нахраните добре. Така повишавате шансовете да не унищожите напълно продуктите за тортата още преди да сте ги вложили в рецептата.

И понеже няма много време за губене, най-добре да си изпължите набързо няколко яйца.

Хубаво е яйцата да са пресни. Застоелите птичи ембриони носят риск от неприятни заболявания, често свързани с престой в усамотителни помещения, облицовани с фаянс и налична течаща вода.

Добър фаянс не се намира лесно. Още по-трудно е да се намери качествен майстор, който да облепи сервизните помещения, без да си остави ръцете или недай си Боже главата, ако припадне пиян.

Алкохолът по принцип е неразделна част от трудовата дейност. С негова помощ часовете, за които се полага надница, минават неусетно и докато си погледнеш часовника – деня минал и вече се стъмнило.

Нощно време повечето нормални хора спят. Някои страдат от безсъние, но за тях са изобретени хапчета, които се изписват с рецепта.

Освен качествени продукти, необходимо е за тортата да се приложи и правилната рецепта.

Докато яйцата се пържат, сипете си едно малко. Не бързайте да вадите продуктите от хладилника – там качеството им се съхранява най-добре.

В хладилника е хубаво да скриете и всичките си пари. Това е последното място, което крадците проверяват. Ако пък парите са ви толкова много, че не остава място за храни и напитки, то ще трябва да се примирите, че няма как да държите вкъщи малотрайни продукти.

Снабдете се с консерви и сухи запаси, а ако ви потрябва нещо по-така – може да изпросите от съседите. Все някой ще ви услужи, хората ще ви мислят за беден, а чрез икономиите ще уможавате богатството си.

За да се изпържат все пак яйцата, няма да е зле да включите и котлона. Тъй като вече така или иначе прекалихте с аперетива, най-добре изобщо не ги пържете и ги изсипете в канала. Не е необходимо да изхвърляте тигана, той е годен за втора употреба.

В магазините за дрехи втора употреба имало и такива, дето никога не са носени. Това със сигурност означава, че в магазините за нови дрехи има и такива, които са носени. Има магазини, които обявяват такива намаления, че да се чуди човек каква надценка са давали преди това.

Тортата не е нещо, което може да изядете сами. Всъщност, разбира се че можете, но когато я приготвяте собственоръчно, някой трябва да изрази възхищението си.

Подходяща аудитория са хора на диета, ортодоксални вегитарианци и диабетици.

Продуктът се презентира, след като бъде напълно завършен, с подходящия апломб и няколко фойерверка. 

Тъй, като все още сте на ниво „предварителна подготовка“, не канете никой. Оставете тялото си в покой, докато организма преработва алкохола, с който очевидно прекалихте.

Преди да полегнете, минете през банята, след което броенето на овце ще ви унесе в сладка дрямка, без да с необхдими хапчета.


Когато се събудите махмурлука ще е толкова осезаем, че ще е избил от главата ви за година напред идеята за приготвяне на торта в домашни условия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар