четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Десет на червено

Разкриха ни. Разкриха всички ни – хазартни босове, крупиета, прочее екстремисти и лобисти.

За малко да ни мине номера – да поболеем цялата нация, само и само да си пафкат цигарките баровците около рулетките. Така де – тъкмо му тръгне късмета на някой, започне да трупа жетоните и вредния навик го изкара да пуши под дъжда.

Друго си беше лятото – изнасяхме де що има ротативки, блек джек, цялото оборудване по поляните и беше далеч по лесно. Опънеш чадърче, отдолу хората пият, пеят, пушат и залагат на теферич. Ама като захладня.. 

Наложи се да задействаме инструментариума си, да дръпнем тук там някой конец и марионетките начаса приготвиха либерализираш закон за тютюнопушенето.

Така си е. Парите не миришат. То и тези пари, които отиват за здравеопазване от акциза на цигарите не миришат, но както каза бившата министърка на здравеопазването Атанасова – то парите за здравеопазване така и така не стигат.

Но нека всеки гледа себе си. За нас е важно казината ни да са пълни с клиенти и крупиетата да не са на трудовата борса.

Тънкият номер е да подложиш лекичко така. Повече минава, като вместо заведения, туризъм и т.н. добавиш и казина. Жегва някак.

Политика. Едните си купуват индулгенция, използвайки недоволството и на хората от туризма и заведенията, и на бедния брат – пушач. Другите пък разчитат на недоволните противници на либерализацията, като леко ревнуват, че можеше да не правят такива глупости и да вкарват такива закони.

Защото въпросния закон раздели хората. И така раздели мненията, че в момента противниците на смекчаването му дори са си въобразили, че ще бъде задължително пушенето в заведенията.

Чакайте малко. Ако е толкова хубаво да не се пуши в заведенията – моля, има зали за непушачи. Никой никого на сила не вкарва при пушачите, та да диша дим. 

Ако не страдат заведенията от забраната – още по-добре. Сега е момента, като либерализират закона – хитрите да започват да отварят заведения без тютюнев дим. Никой няма да им се сърди.


Ние, харазтните босове и крупиетата, също няма да се сърдим на ексминистърката. 
Пробвахме, излови ни.. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар