петък, 25 октомври 2013 г.

За Мадуро и щастието

Денят ми стана по-хубав, когато по радиото чух за създадената във Венецуела Агенция за постигане на върховно обществено щастие.

Реално в държава, на която президента се казва Мадуро и отделно от това има 6 победителки венецуелки в цялата история на Мис Свят (най-много от всички до момента) – та такава държава би трябвало отдавна да е постигнала върховно обществено щастие.

Тази Агенция щяла да се занимава с възрастни, с деца, с болни и бездомни хора. Може би и с това ще се занимава, да. 

Но съм сигурен, че агентите ще се постараят всички венецуелци да достигнат до върховното щастие и ще го направят с необходимото старание и методи на убеждение.

Не съм сигурен до колко е сложна тази задача. Мъжката половина на Венецуела вероятно си живее живота с такива жени около тях. Вярно, диктатура е, пък и са прекалено близо до най-големия им приятел САЩ, които настоятелно искат да им подарят демократичните ценности в замяна на петролните залежи.

Ако бях на мястото на Мадуро нямаше да си играя с агенции. 

Както е казал Дон Кихот на наивния си оръженосец: „Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето.

За това говорим. Какво като земята ти крие петрол. Дай им, Мадуро, свободата и закрий тая Агенция. Изведнъж всички ще постигнат върховно обществено щастие. 

Като нас например.

Нито ни трябва такава Агенция, нито си имаме Президент Мадуро да я създаде. Е, жените ни са хубави, а и свободни сме уж, така че небесата са ни дарили предостатъчно. Такова щастие е, че чак можем да го изнасяме.





Няма коментари:

Публикуване на коментар