сряда, 12 февруари 2014 г.

Нека говори!

Имаме новина. Добра новина.

„Нека говорят..“ с Росен Петров остана в историята.

Това си е повод за празнуване. Не случайно, когато научи новината, бъдещия премиер Бареков започна да търси шампанско да я полее.

Колкото повече се местят пластовете, толкова повече ни става ясно, че и най-големия параноик и привърженик на конспиративните теории няма никаква представа какво всъщност се крие под пластовете на политико-криминоидните игри у нас.

Любовниците на бившото управление правят най-големия цирк. 
Изпълненията на „земеделеца“ Вальо Найденов (който навремето угоднически полягаше пред камерите в Япония, покосен от каратистка хватка на Бойко), свадите между Кулезич и Бареков, изпълненията около КТБ и Пеевски – всичко това са теми, които са достойни за отделни сериали.

Всяка следваща комедия е по-забавна.

Ето: започва последната – както се оказа – телевизионна журналистическа проява на бъдещия политик Росен Петров и зрителя се е приготвил за познатия арсенал от хихикане, хълцане, дебелашко пъчене и национализъм в умерени дози. 

Ясно му е на зрителя, че рубриката „Пожелахте да говори“ няма нищо общо с неговите желания.
Ясно му е също, че щом ще гостува Бареков – предстои битка. „Нека говорят..“ с Росен Петров следва да е доста негостоприемно място за противниците на бившия премиер, който е сред любимците на водещия и екипа му.

Изобщо – очертава се поредната скука. Е, Бареков ще направи малко цирк, ще поговори небивалици и толкова.

Търколило се гърнето, та си намерило похлупака. Малко преди зрителя да смени канала, Росен Петров вади наръфан лист от джоба, чете декларации и просълзения Бареков му харизва поста на вътрешен министър.

Една скоба – трябва да се отбележи, че Бареков си беше взел поука от гостуването при Кулезич и в този ден беше без часовник.

Как успяха да се намерят и харесат тези двамата? Преди няколко месеца Росен Петров иронизираше Бареков и „разкритията“ му за бившия премиер. 

Сега заряза и предаване, и заплата, и слава, за да се хвърли за каузата?

Ако има кукловод, който да им дърпа конците, то той би оставил Росен Петров в ефир – на екран, както знаем, може да е много по-полезен.

Кой ли ще им повярва на патриотарските и народоспасителски приказки? Нито на единия, нито на другия им прилича да се отдадат на глад и мизерия, за да се жертват за Родината. Не са и толкова глупави, та да си вярват, че ще спечелят парламентарни избори и ще премиерстват и министерстват.

Може би трябва да се вгледаме в последващите изяви. 

Бъдещия вътрешен министър заяви следното: „Ако тази мръсна кампания не спре, ще отида в прокуратурата. Ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се печелят обществени поръчки, как се назначават водещи. Не искам да го правя. Аз ценя приятелството повече и съм готов да платя тази цена и да замълча“.

Най-вероятно тук е скрита истината. 

Първо – що за вътрешен министър би бил този, който поставя приятелството си над очевидни престъпни схеми, на които е свидетел? 

Второ – защо прокуратурата не се самосезира – това са думи на мастит водещ и настоящ политик, които касаят средата, в която е работил 13 години? 

Трето – все пак: как се печелят обществени поръчки? (очевидно става въпрос за поръчки в самата бТВ). 

Как се назначават водещи? (Включително и самия г-н Росен Петров) Как се търгува влияние? И защо за такива показания смелия офицер трябва да стане чак защитен свидетел?

Нека говори Росен Петров, ама той мълчи и държи на приятелството. Приятелство с кой? И кой плати смелостта му да напусне?

Като казах „Кой“ се сетих за Генка. Тя, милата, ни отърва от присъствието си, забременявайки благоразумно на време. 

Въпреки това, няколко дни преди офицера Петров да стане предател и вътрешен министър на кабинета „Бареков“, Генка успя да проведе сутрешно интервю с Росен, който все още беше в ролята си на герой и журналист. 

По едно време въпросите й предизвикаха цвилене в Росен Петров, след което той добави офицерска шега за сексуалната си ориентация в стил „сутрин съм активен, а вечер – пасивен“. 

Усетила разкриването на душата му, Генка извади револвера и го застреля с въпроса ще става ли политик. Росен Петров не отрече и Генка стреля отново – предрече, че базирано на нейни вътрешни предчувствия, това ще стане скоро. 

Росен се опита да замаже, може би на Генка през това време й казаха нещо в ухото и тя типично в нейн стил разясни, че най-вероятно политическите проекти на Росен са свързани с лятото и по-точно с изборите през месец май (който, въпреки глобалното затопляне, все още минава за пролетен месец).

Това, че Генка е живото опровержение на всички вицове за блондинки, не пречи от бТВ да я попитат за тези нейни предчувствия. Или не питат, защото знаят отговорите?

Бареков направи сравнително добър PR от последното предаване. Това си беше отрепетирана сценка. Вярно, ако бяха цензурирали назначаването на вътрешния министър на България без цензура, PR-а щеше да е още по-добър, но и така става.


Че бТВ това си и заслужава – така е. Остава да се появи и някоя флашка. 

А ние си чкаме следващото шоу.


снимка www.razkritia.com




2 коментара: