понеделник, 7 октомври 2013 г.

Шоуто на Емо

Дали вали? Може би е по-добре да попитате Сънчо от Канал 1, вместо да разчитате на веселия му събрат от БТВ Емо Чолаков.

Хубаво е, че има позитивни хора, които постигат такава енергичност без да са на каквито и да било медикаменти. Лошото е, че им дават максимум 2 минути за изява и то в прогнозата на времето. Крайно време е Емо да получи промоция и да се издигне поне до спортната емисия. 

Представяте ли си каква веселба ще е там тогава?

Естествено, първо г-н Чолаков ще трябва да пенсионира запазените си марки от сорта на „снегояд“, „южняк“, „северняк“ и други производни. Това едва ли ще е проблем, защото мигновено тяхното място може да бъде заето от: топкогон, мрежопаз, а пък изобщо бедно ми е въображението как би нарекъл някоя състезателка по художствена гимнастика.

Самото поднасяне на спортните новини ще пренесе не само обичайната стилистика от прогнозата на времето, но и наложилата се като запазена марка липса на достоверна информация. Важното е купон да става.

„ЦСКА влезе в Шампионската лига. Ама не софийския, а московския“ – това би било достоен заместник на „Утре ще вали сняг. Но в Алпите.“

След което може да последва:
„Днес се играха няколко срещи от българското футболно първенство. Дали се играха, дали ще се преиграват – проверете в нашия сайт „Дали вали точка беге“. Иначе на север е по-студено, освен ако не сте от другата страна на екватора, което няма нищо общо с това, че предстои световно първенство по волейбол. Ако все пак решите да посетите нашия сайт или мач от вътрешното ни първенство – няма нищо по-лесно от лошото време или както е казал поета – вари го, печи го, само никакво пържено, вредно е за стомаха. Виж, ако отивате на мач от Англиската висша лига, си купете билет навреме. От Централна Европа се задава чешкия национален отбор, като пилзенкото пиво е много приятно, ако е и добре охладено.....“

И така, докато не му омръзне и приключвайки шоуто си, не ни обяви, че е време за шоу.

Следващата стъпка в кариерата на Емо Чолаков трябва да е централната емисия новини, но до тогава има време – там и конкуренциата му е по-голяма.

Междувременно може да му се зачисли един сценарист, защото определено от година – две момчето се е поизчерпало и му трябват нови лафове, с  които да остане в историята.


И не мисля, че е необходимо Емо да прави реклама на сайта „Дали вали точка беге“. И без това, когато прочете той неговата си прогноза, хората почват да търсят из нета какво ще е времето утре. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар