понеделник, 2 декември 2013 г.

ПОП култура

Стига да е достатъчно извратен, човек може да се превърне в ревностен последовател на българската църква, особено след последните изпълнения.

Например в неделя, в предаването на Карбовски, едно болнаво и изнежено на вид йеромонахче се изповяда на водещия, че го боляло отзад, но това било от хемороидите. Та се заиграло момчето с някаква мъжка проститутка от сайт за запознанства, после пари пращало нагоре надолу – къде да плати за удоволствията, къде да си купи мълчание, пък и по-възрастни свещеници замесени..

И това е само един клон на разврата.

Наивниците навярно се чудят защо са всички тези борби в църквата. 

Още от зората на демокрацията като се почна – алтернативни синоди, свещоливници, имоти.. Пари – казват. Да, но защо са им пари на тези святи хора? Да ги дадат на обикновения мирянин – ще се съсипе от проститутки, алкохол, спортни коли и други продукти на суетата и греха. Ама ако си свещено лице – колкото и пари да имаш – не можеш да се отдадеш на сладостта порочна.

Наивници, наистина. Защото можело да се живее по попски сладострастно и блажено. Старата поговорка „да преядеш като поп на задушница“ вече е развита до степен ежедневие. 

Може ли някой да си представи какви попски партита са се вихрили из манастири и други подходящи църковни имоти, до къде може да стигне въображението ви? Сигурен съм, че там, до където стига изобщо не е достатъчно, за да видите истината.


Лошото е, че тези наши посредници с Бога – които са хора като нас – са запознати повече от обикновените хора със Светото писание и делата Божи. 

И ако тези толкова добре запознати боклуци се отдават на подобни светотатствени забавления и отвратителни интриги, убийства, кражби, какво ли не – това означава, че те са проумяли, че Бог няма и не ги е страх от него..

(карикатура - Ч. Николов - в-к Новинар)



Няма коментари:

Публикуване на коментар