понеделник, 16 декември 2013 г.

Ало, ало

Някой сеща ли се сега как преди няколко месеца САЩ неистово искаха екстрадирането на Сноудън? Дали за да го съдят за стари престъпления, или да му запушат устата за нови разкрития?

То хубаво, че само един агент се е разприказвал, пък и едва ли знае всичко. А и съм убеден, че и без него, щатите щяха сами да си признаят и да се извинят на хората.

Оказа се, че 35 световни лидери били подслушвани. С риск да бъда подгонен от американската демократична машина, ще допълня разкритите тайни с нова информация.

Още в началото ще заявя, че Барак Обама наистина не е знаел за подслушването. От къде да знае? Даже той е един от тези 35 лидера. Подслушвали са си го от Наци-о-налната агенция за сигурност и са докладвали на Мишел, симпатичната първа дама. Да не стават сакатлъци като с Клинтън.

Както стана известно, Ангела Меркел също била подслушвана. Нейните разговори били продавани директно на гръцкото правителство и това обяснява неочаквания напредък от един момент нататък в преговорите по външния дълг. След разкритията на Сноудън, самата Меркел изяснила за себе си и защо гръцкия финансов министър през цялото време похотливо й намигал, докато тя се опитвала да му трие сол на главата.

Противно на очакванията, севернокорейския лидер не е бил подслушван. Първо, защото няма GSM, второ – защото от NSA се объркали и подслушвали южнокорейския му колега.

Друг подслушван лидер е самият Осама. Да, след сделка със САЩ той приел да се прави на убит в замяна на последния iPhone и започнал да разтоварва опустошителната си енергия чрез Angry Birds. Това обаче дало възможност на демократичния свят да следи дали спазва условията по договорката и също така да събира пикантерии по отношение на животинските сексуални практики.

(Между другото има версия, че Обама е подслушван поради грешка, предизвикана от неграмотността на един младши агент, който не разчел правилно малкото име на Бин Ладен.)

Сред тези 35 лидери има още интересни имена. 

Берлускони го подслушвали например, защото от италианската прокуратура всички се оказали фенове на Милан. 

Френският президент го слушали, защото не били разбрали, че всъщност вече не е Саркози и еротоманите от NSA разочаровани очаквали кога Оланд ще се развихри.

Македонският президент също бил подслушван – по негово лично настояване.

Китайския лидер не е подслушван, тъй като и телефоните, и подслушвателната уредба били Made in China и имали съответните защити.

Интересна е реакцията на родна почва.

От една страна Бойко вече е доволен, а Цветан – индулгиран. Това, което се правеше в малка България, се оказа практика на най-великата демокрация.


От друга страна за първи път се забелязва единодушие в позициите на бившия и настоящия президент. И двамата са обидени, тъй като, бидейки мастити лидери, все пак не са попаднали в интереса на NSA.



Няма коментари:

Публикуване на коментар